Watermelon Seed Oil (Olej z pestek arbuza)

Nowy produkt

Wzmacnia, uelastycznia i dogłębnie nawilża każdy rodzaj cery, jest też idealny do pielęgnacji wrażliwej skóry dzieci, niemowląt oraz kobiet w ciąży. Doskonale się wchłania, łagodzi podrażnienia, redukuje zaczerwienienia, pomaga w zwalczaniu ciemieniuchy i pieluszkowego zapalenia skóry i nie pozostawia tłustego filmu.

Więcej szczegółów

49,00 zł brutto

Opis

IngredientsWatermelon Seed Oil
Ilość [ml]30

Więcej informacji

Olej z pestek arbuza to w 100% naturalny, lekki, bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (EFA) i witaminy kosmetyk niezawierający konserwantów. Wzmacnia, uelastycznia i dogłębnie nawilża każdy rodzaj cery, jest też idealny do pielęgnacji wrażliwej skóry dzieci, niemowląt oraz kobiet w ciąży.

Doskonale się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu, regularnie stosowany zapobiega rozstępom, łagodzi podrażnienia, redukuje zaczerwienienia, pomaga w zwalczaniu ciemieniuchy i pieluszkowego zapalenia skóry. W przeciwieństwie do olejów mineralnych nie tworzy okluzji ciągłej, dzięki czemu skóra może prawidłowo funkcjonować i nie dochodzi do jej przesuszenia.

Zalecany także jako olej do masażu wybranych partii ciała oraz emolient do kąpieli. Nakładany bezpośrednio na włosy zmniejsza ich łamliwość i zwiększa elastyczność.

SPOSÓB UŻYCIA:

  • jako samodzielny pielęgnacyjny olejek do twarzy:
    Aplikować niewielką ilość (3-4 krople) 2 razy dziennie na lekko wilgotną skórę twarzy, szyi, dekoltu i okolic oczu, delikatnie wklepując.
  • kuracja kompleksowa - w połączeniu z kwasem hialuronowym:
    Niewielką ilość olejku wklepać w skórę po wcześniejszym nałożeniu kwasu hialuronowego lub w zagłębienie dłoni nałożyć porcję kwasu hialuronowego, dodać porcję olejku, wymieszać, po czym nałożyć na twarz, delikatnie wklepując.

Stosunek ilości olejku do ilości kwasu należy dopasować do potrzeb i rodzaju cery.