Raspberry Seed Oil (Olej z pestek malin)

Nowy produkt

Reguluje pracę gruczołów łojowych, skutecznie nawilża, regeneruje i zwiększa elastyczność skóry. Ze względu na wyjątkowy skład polecany do pielęgnacji każdego typu cery: suchej, trądzikowej, wrażliwej, dojrzałej.  Jest bogaty w przeciwutleniacze, szybko się wchłania i nie pozostawia po sobie tłustego filmu.

Więcej szczegółów

69,00 zł brutto

Opis

IngredientsRaspberry Seed Oil
Ilość [ml]30

Więcej informacji

Nierafinowany olej z pestek (nasion) malin jest drogocennym i ekskluzywnym kosmetykiem w 100% naturalnym, niezawierającym konserwantów. Jest bogaty w przeciwutleniacze, stąd jego doskonałe właściwości przeciwzmarszczkowe.

Skutecznie nawilża, regeneruje, zwiększa elastyczność skóry. Reguluje pracę gruczołów łojowych, działa przeciwzaskórnikowo. Łagodzi podrażnienia, stany zapalne typu AZS, łuszczycę, egzemy. Dzięki zdolności hamowania produkcji melaniny zalecany jest dla osób z przebarwieniami skórnymi. Olej z pestek malin pełni także funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, który absorbuje promieniowanie z zakresu UV.

Ze względu na wyjątkowy skład polecany do pielęgnacji każdego typu cery: suchej, trądzikowej, wrażliwej, dojrzałej. Olej z pestek malin jest lekki, szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu.

SPOSÓB UŻYCIA:

  • jako samodzielny pielęgnacyjny olejek do twarzy:
    Aplikować niewielką ilość (3-4 krople) 2 razy dziennie na lekko wilgotną skórę twarzy, szyi, dekoltu i okolic oczu, delikatnie wklepując.
  • kuracja kompleksowa - w połączeniu z Hyaluronem LaQ01:
    Nałożyć Hyaluron LaQ01, po czym wklepać w skórę niewielką ilość oleju lub zmieszać porcję oleju z porcją Hyaluronu LaQ01 w zagłębieniu dłoni, a następnie całość nałożyć na twarz, delikatnie wklepując.

Stosunek ilości oleju do ilości kwasu należy dopasować do potrzeb i rodzaju cery.